Witam, importuje z Chin od kilku lat różnorodne produkty. Teraz wpadłem na pomysł aby sprawdzić jeden rodzaj asortymentu pod własną marką (logo na produkcie, pudełko z logo i w PL języku, instrukcja PL).
Nasuwa mi się pytanie, co wtedy z CE, czy muszę zgłaszać od nowa produkt do badań czy można zastosować te CE które otrzymałem od producenta.
Tak troszke to obchodząc to można zostawić np nazwę produktu "Phone Charger" i pod nią napisać "Ładowarka do telefonu". Model modelu dać również ten który jest w Deklaracji Zgodności.
Czyli - Phone Charget - Ładowarka Sieciowa - model - taki sam jak w certyfikacie.
Widzę dużo sprzedawców sprzedaje kilka produktów pod swoim logiem i nie chce mi się wierzyć, że robili test zgodności.
Także podsumowując, czy tłumacząc opakowanie na PL i umieszczając logo na produkcie ale w specyfikacji zostawiając numer modelu taki jak podawał producent oraz w nazwie produktu zostawić angielską nazwę to te CE od producenta będzie dalej ważne? Z jednej strony jest to ten sam produkt z tej samej fabryki w ten sam sposób zrobiony. Głupie by było abym jedynie naklejając logo musiał od nowa robić papierologię która kosztuje fortunę.
Strasznie ciężko ubrać w słowa to co mam na myśli to sorry za składnie

Z góry dziękuję za pomoc.