Kasia_Z napisał(a):
Witam
Jestem nowa.... czytam...."Jeśli jesteś początkujący zacznij tutaj...." klikam i co?
Gucio, że tak powiem kolokwialnie.
Czytam drugi wątek i nic, zero informacji dla początkujących, tylko kilku Panów przechwalających się w znajomości tematu i w tym jacy oni są super... To chyba nie dział do tego, co? Panowie

?
A ja mam pytanie jak w temacie. Jak wygląda import z Chin? Biorąc pod uwagę, że jest się w temacie zielonym, ma się niewielki jak na ten rodzaj handlu budżet (kilkanaście tysięcy) i wielkie chęci, czy ma się szansę na import produktów z Chin? Tym bardziej, że chce sie importować coś, czego nie ma jeszcze w Polsce, baaa nawet za bardzo w Europie.
Ile kosztuje pośrednictwo importowe? Czy to wygląda tak, że pośrednicy zdzierają ostatnią koszulę i jak już jest "wszystko nakręcone" trzeba sprzedawać nerkę by kupić wreszcie to co się chce?
Z góry dziękuję za odpowiedź, w tak profesjonalnym gronie to nie będzie problem

.
Pani Kasiu!
Zdarl bym z Pani ostatnia koszule, tyle, ze uzywanych ciuchow nie sprzeda sie w Chinach, niestety. Moja chinska zona przyjezdzajac do Polski i patrzac na lumpexy zdziwila sie, ze ktos to wogole moze kupowac. instytucja lumpexu w chinach nie funkcjonuje, wiec jesli chodzi o ostatnia koszule moze byc Pani bezpieczna. zaden 'biedny' chinczyk nie zedrze z Pani tego kawalka materialu.
Kilkanascie tysiecy zlotych, to niech Pani mi wybaczy, moze Pani wydac w sklepie, a nie w fabryce, ktora produkuje zazwyczaj dosc duze ilosci.
Bardzo prosty epizod z klientem sprzed 4 lat: siedzimy u boossa w fabryce on liczy, kalkuluje i mowi do klienta: niestety uzgadnialismy cene w tej moge sprzedac ci kontener, nie taniej. Zirytowany Polak zaczyna krzyczec: ale ja kupuje 1 kontener 40hq miesiecznie! na co facet ze stoickim spokojem odpowiada: a ja produkuje 7 dziennie...
nie wiem czy Pani to zrozumie, ale to juz nie moj problem.
Tel: +86 18 66 500 45 46
Tel. PL: 22 307 90 58 - laczy z Chinami BEZ OPŁAT -
STREFY CZASOWE!